About Me

My photo
"Kita Mungkin tidak boleh jadi orang lain, tapi kita boleh jadi orang yang lebih baik"

Thursday, December 17, 2015

Lupa Username dan Password Maybank2u




Assalamualaikum Wbt

Waktu menunjukkan jam

 3.41 a.m . . .

dan aku masi terjaga gara2 minum nscafe sementara menunggu parents pulang ke rumah...
aku bukan d kategorikan hantu nscafe, ttpi entah knpa ht tba2 ingin merasa minuman tersebut setelah beberapa bulan meninggalkan nscafe...

so utk memanfaatkan hikmah aku x dapat tdo pd malam ini, aku pun menaip beberapa pengalaman yang aku lalui sejak kebelakangan ini..mudah-mudahan dapat memudahkan sesiapa yang mengalami kekalutan seperti yang aku alami.... 

pertama, selepas memasuki maybank2u,
dan anda berasa bingung apabila tidak mengingati username apatah lagi password..jgn gelabah, setiap masalah ada jalan penyelesaian insyaAllah :p

aku banyak search jln penyelesaian yg boleh dilakukan...
ada yang mengatakan sila call maybank (jgn ke bank terus sbb jwpn yg akan d berikan kakitangan ialah sila call operator maybank----> ini antara hasil yang aku dapat), 
call operator (kredit habis d telan/ kdg2 operator bzy/ terlalu lambat)..

so akupun try la PM facebook Maybank and gitau dy apa problem yang aku alami..

tyme ni mmg aku puji Maybank sbb kejap ja aku PM, x sampai 1 jam dah dpt blsn (or maybe sbb aku PM jam 11 malam so x ramai cust?)..

Maybank minta nama penuh, IC, dan no tel...

lepas aku bls, tiba2 ada panggilan x dikenali masuk...rupa2nya pihak maybank yg kol ..then dy akan tnya2 kita mengenai beberapa mklumat utk sahkan kita ni x menipu...lepas 2 dy akan reset semula mklumat kita dan kita perlu ke atm maybank utk aktifkan smula maybank2u...

and jgn lupa daftar TAC number  d branch Maybank, bukan dr ATM maybank ok..hal ini bg memudahkan transaksi cth klo berlaku transaksi, pihak Maybank akn msg kod2 utk fktor kslmatan...so senangkan? kredit fon x keluar dan hanya tggu pihak maybank yg kol kita sndri selepas kita bg no fon kita d PM FB maybank...

so thats all..arap2 lepas ni x lupa username and paswod sekali :p

sebarang pertanyaan bolehlah PM Facebook Maybank..jgn segan2 sbb mreka sangat2 membantu dan berusaha utk membalas pertanyaan kita :)


Assalamulaikum :)






5 comments:

  1. Hahahaha, semenjak maybank bagi question rambang memang ndak bleh masuk m2u (kena sekat terus). hari tu aku tepon trus careline. Alhamdulillah selesai. Iya dia akan tanya nama penuh and beberapa hal lain.

    So bagi yg punya masalah yang sama, ambik seja dari maybank punya laman tu. hehe

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. Terima kasih.. sangat membantu

    ReplyDelete
  4. blogwalking n follow back mybe :) nice blog

    http://www.jaguarfiey.blogspot.com

    ReplyDelete