About Me

My Photo
"Kita Mungkin tidak boleh jadi orang lain, tapi kita boleh jadi orang yang lebih baik"

Thursday, November 29, 2012

oh! baju kurung peplum

Assalamualaikum oll..

entry hari ini just 4 fun...bila tgk blog2 orgkan,
aku tenampak ada 1jnis  baju kurung y sangat awesome!!

oh aku agak ketinggalan fesyen sdikit...
tyme pertunangan Irine Nadia Marcello2 baru aku tau kewujudan fesyen 2 y d namakan baju kurung peplum...




see??lawakan baju mcm gni???hoho...

kebanyakan fesyen peplum ni sangat cantik didesign by Jovian Mandagie..
owh sangat terpesona tgk design2 dy..tp arga pun of cozla memukaukan?
id seen his design through zalora's web..


but zalora ni rceive many komplen from customer..
sbb dorg x update web kot so bnyak cstomer y da bt payment n tggu minggu2, last2 bila cstomer kol baru pihak zalora 2 gitau y barang 2 da out of stock!

i think mybe crtain cstomer kot..depends on their lucky..sbb aku ada rview jg ada cstmer y len sangat berpuas ati dgn service dorg ni..whatever~~y pnting aku ni jnis x patient n nak cpt2 dpt barang lau da beli on9..zalora mybe out of my list...tp mmg branded2 jg barang2 kat web 2 n teringin jg nak beli tp takut aku ni mengahamuk karang bila barang lmbat smpai..hak hak hak..

n design Nurita Harith jg smat2...






ok, lau aku beli baju kurung ni jgn tebeliak mata k..hak hak..
one day maybe bila $$ da bnyak (bila 2? =.=)

ok,jom cuci mata tgk baju kurung peplum nih..









ok la itu sja...x larat nak uplod banyak2...oh ya...suma gambar2 ni was taken by encik google.haha..

Assalamualaikum..


p/s: cuti panjang2 kan..






10 comments:

  1. cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tapi bila onie pakai baju gini nampak kekurusan onie,hahaha

    ReplyDelete
  2. cantik.
    nak try. tapiiii errrr


    gambar last tu kelakau nau k hahha

    ReplyDelete
  3. best kan tgk peplum ni.cantikkk! :)

    i've followed ur blog. ;)

    ReplyDelete
  4. terigin nk pakai bju kurung peplum, tp tkut x sesuai la.. huhuhu

    ReplyDelete
  5. memang cantik.. tapi kena tengok juga sesuai ke tak kan?.. :)

    ReplyDelete
  6. nampak tinggi la bila pakai baju ni..

    ReplyDelete
  7. I love this design too! ^^ anyway, my sista ada baju macam ni. No need duit banyak2 pun. Just buy your own kain and bring to the tailor. Suruh jahit design yang sama.. Settle.. Haha :p

    ReplyDelete
  8. TK SESUAI UNTUK ORANG YANG GEMUK/ CHUBBY...AKAN NAMPAK LAGI PENDEK N GENDUT.......FOR SLIM PEOPLE OKAYLAH....

    ReplyDelete
  9. Hai..Jemput view n follow di http://rinoalytionista.blogspot.com/ Boleh tgk koleksi Peplum Blouse 2 Layer pd harga yg berpatutan..TQ

    ReplyDelete